Dobrodošli na moji strani!

Moje ime je Ana Zagožen. Osebni odnosi so me vedno najbolj zanimali in moje mnenje je, da nam različni ljudje podajo različne poglede na svet. Skozi desetletja sodelovanja z ljudmi sem se naučila kako razlike in premostitve med nami obrnemo v produktivnost in v naš prid in iz tega naredimo prednosti, obogatitve, izpolnitev odnosa na podlagi vseživljenskega učenja. Ker so me psihologija, sociologija in filozofija zelo privlačili že v srednji šoli, sem psihologijo študirala na maturi, nato pa sem šla študirat sociologijo, smer kadrovski management. Magistrirala sem iz medkulturnega menedžmenta. Ob študiju in kasneje sem se poglabljala v družinsko psihologijo, raziskovala družinske travme, medsebojne ter partnerske odnose. Moje vseživljensko učenje še traja.. Tako si svoje znanje želim deliti z vami in pomagati pri bolj kakovostnih odnosih in posledično pri zdravju, saj gre to z roko v roki, ker je glavnina našega zdravja povezana z našimi odnosi. 

Ker je naše telo celostno, na naše zdravje vpliva več dejavnikov. Naše misli, občutja, čustva igrajo pomembno vlogo pri naših organih, še posebno pri črevesju, ki je tesno povezano z možgani. Ker se stroga medicina dotika le fizičnega telesa, smo mi ubrali celosten, holističen pogled na človeka, na njegovo življenje, socialno življenje, dušo, energijo in odnose, ki jih ima. Zato, da bi človek bil celostno zdrav, kot pravimo "zdrav duh v zdravem telesu" pa še posebno vpliva hrana, ki jo zaužijemo in tekočina, ki jo pijemo. Prehrana ima ključno vlogo pri telesnem in psihološkem počutju človeka in z njo bodisi zdravimo različne bolezni bodisi skrbimo za svojo vitalnost.

Hrano preučujem že od svoje rane mladosti, saj imamo v družini bolj severno genetiko, kjer so bili vsi vedno podvrženi debelosti in že od mladega raziskujem zdrav način življenja. To vključuje zdravo prehrano, uravnotežene obroke, pravilni ciklus spanja, rekreacije in sproščanja. V zimskih mesecih se čistim s pomočjo zeliščnih in ajurvedskih čajev ter savn, v poletnih časih pa večino časa preživim ob morju in soncu, ki me napolni z elektroliti in pozitivno energijo. Poslužujem se antistresnih tehnik in v svojo prehrano vključujem prehranske dodatke v obliki naravnih vitaminov in zelišč, kar je še posebno pomembno za ženski hormonski sistem, ki je še tako neraziskan, oziroma se o njemu premalo govori in se mu da premalo pomena, prav tako zanemarjamo pomen vitaminov v našem telesu. Izredno pomembne se mi zdijo tudi masaže, ki sproščajo organe. Skratka, na telo gledamo celostno. Dobro počutje, fizična vitalnost, notranji mir in kakovostni odnosi so glavni ključ do zdravja. Da bi to dosegli, se moramo celo življenje učiti tehnik in moje izkušnje skozi življenje ter težke preizkušnje so me pripeljale do vseh znanj, kako si pomagati na popolnoma naraven način in se izogibati kemijskih zdravil kolikor se le da.

V ta namen sem tudi dokončala tečaj specialist za alternativno prehrano, kjer sem študirala prebavila, bolezni prebavil, prebavne težave, vegetarijanstvo, veganstvo, presno prehrano, makrobiotiko, presno prehrano, paleo in ketogeno dieto, mediteransko dieto, prehrano brez glutena, prehrano pri sladkorni bolezni, odpravo težav s kandido, alergije in tolerance ter postenje. V ta namen opravim celostno prehransko svetovanje glede na vaše želje in težave, sestavim uravnotežen jedilnik ter vam pomagam rešiti težave, povezane z zdravjem.

Zdravje je največja vrednota in če nekaj počneš s srcem, sigurno počneš dobro. Svoje znanje bi želela deliti z ostalimi in pomagati ljudem:)

Z ljubeznijo,

vaša Ana


Search