Alternativno prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje s pomočjo alternativne prehrane - Association of fitness professionals

Z razumevanjem priporočil alternativne prehrane našim strankam pomagamo razviti zdrave prehranske navade s katerimi preprečujejo morebitne nepopravljive posledice zaradi neravnovesja pri vnosu temeljnih hranil ali izločanju posameznih živil iz prehrane.

Svoje znanje smo pridobivali na specializaciji Association of Fitness Professionals, ki z vodilnimi izobraževalnimi programi ter strokovnim pristopom ustvarja edinstveno izkušnjo pri usposabljanju in nadaljnjem izobraževanju prehranskih svetovalcev. AFP tečaji so mednarodno priznani, imajo najvišji standard izobraževanj ter znanstveno podprte informacije. 

Imamo uporabno praktično znanje in izkušnje za sestavo zdravih in uravnoteženih prehranskih načrtov na področju alternativnih oblik prehranjevanja in orodja za strokovno in profesionalno delo s strankami na področju prehranskega svetovanja.

KAJ JE ZA NAS KLJUČNO ZA DELO S STRANKAMI:

Poznavanje sestave prebavil, najpogostejše prebavne težave in bolezni

Osredotočamo se na zgradbe prebavil (ustna votilina, požiralnik, želodec, tanko in debelo črevo), na delovanje procesa prebave in presnove v interakciji z dnevnim vnosom makro in mikrohranil ter na najpogostejše prebavne težave, kot so zaprtje, diareja, laktozna intoleranca, celiakija, Chronova bolezen, napihnjenost, gastritis in gastrorefluks. Predpišemo vam tudi prehranske smernice po odstranjenem žolčniku. 

Bolezni prebavil so najpogosteje bolezni želodca, tankega in debelega črevesja, bolezni požiralnika, malabsorbacija, spremembe stene črevesja. Vse to znanje je zelo pomembno za strokovno prehransko svetovanje. Stranki, ki ima sum na bolezen prebavil in ima simptome, kot so utrujenost, brezvoljnost, pomanjkanje koncentracije, bledica, zaspanost, slabost pripravimo ustrezno prehransko intervencijo.

Poznavanje makro in mikrohranil ter v katerih živilih se nahajajo

Pomembno je vedeti, kako so zgrajena makrohranila, ki jih v telo vnašamo v večjih količinah in kako so zgrajena mikrohranila, ki jih v telo vnašamo v manjših količinah, kakšna je temeljna vloga oziroma funkcija posameznega hranila za organizem ter kakšne so priporočljive smernice za dnevni vnos ter posledice nezadostnega in prekomernega dnevnega vnosa. Ustrezen vnos mikro in makrohranil je izredno pomemben za zdravje, saj se zaradi pomanjkanja lahko razvijejo različne težave, pomembno vlogo igrajo tudi vitamini in minerali, saj nekaterih telo ne more proizvajati samo in jih moramo vnesti s hrano. Prav tako so zelo pomembni tudi minerali, saj predstavljajo kar 5% telesne teže človeka.

Poznavanje alternativnih oblik prehranjevanja

Alternativni načini prehranjevanja so se razvili zaradi dejavnikov tveganja za zdravje kot so alergije (na pšenico, mleko, oreščke, sojo,…), intolerance (na laktozo in gluten) ter bolezni kot je celiakija (avtoimuna bolezen) in diabetes (sladkorna bolezen), ki predstavljajo edino alternativo v prehranjevanju posameznika. Pri nas smo specializirani za oblike, kot so prehrana pri sladkorni bolezni, prehrana brez glutena, mikrobiotika, paleo in ketogena dieta, presna prehrana, vegetarijanstvo in veganstvo ter mediteranska dieta in postenje. Pri alternativnih oblikah vam pomagamo uviditi kje so pasti, kako uravnati uravnotežen obrok. Osredotočamo se tudi na pomanjkanje določenih hranil ter kako jih dodajati ali nadomeščati.

Danes, bolj kot kadarkoli prej, so ljudje ozaveščeni glede pomembnosti zdravja in dobrega počutja. Spremembe v načinu življenja in dela, ki se odražajo na globalni ravni, vplivajo na povečano povpraševanje po strokovno uspospobljenem kadru. AFP specialist za alternativno prehrano predstavlja vodilno usposabljanje v Sloveniji ter zagotavljajo kompetence in izkušnje za profesionalno delo s strankami.

Več na: https://www.afp-courses.com
Search